Matkat

Häämatkalle Italiaan: Capri – vinkkejä Caprin saarelle ja Anacaprille

Capri – hurmaava pieni saari

Meillä täällä ollaan vielä lomatunnelmissa, joten palataan hetkeksi upeaan Italiaan ja merellisiin kuviin. Olen kirjoittanut juttusarjaa häämatkastamme Italiaan ja aikaisemmat jutut ja vinkit Italian rannikolle löytyvät näistä: Häämatkalle Italiaan, Häämatka Italiaan: Vinkkejä Sorrentoon, Häämatka Italiaan: Positano Amalfin rannikolla, Häämatka Italiaan: Amalfi Häämatkalle Italiaan: Rooma. Nämä kuvat ovat kuitenkin Caprilta, joka on kerrassaan upea paikka!

Italian saari Capri.

Capri – kuinka sinne pääsee

Caprille pääsee monella eri tavalla (tietysti vesiteitse, mutta siihenkin on monta vaihtoehtoa 🙂 ), ja me päädyimme varaamaan järjestetyn matkan Sorrentosta. Sorrentosta löytyi useita pieniä paikallisia matkanjärjestäjiä jotka räätälöivät eri tyyppisiä matkoja Caprin saarelle. Meidän laivalle tuli noin 20 henkeä ja meillä oli oma opas saarelle. Venematkalle kuului pientä syötävää ja juotavaa ja veneen kannella oli aurinkotuolit noin puolelle matkaajista. Yritimme varata alunperin pienempää venettä, jossa olisi oma kapteeni ja ainostaan me matkustajina, mutta nämä matkat oli jo täyteen varattuja. Tämä suurempi vene osoittautui kuitenkin loistavaksi valinnaksi, sillä opas näytti meille lyhyessä ajassa kaikki Caprin ”pääkohdat” ja reissu oli muutenkin todella hyvin organisoitu.

Italia Capri vinkit.

Yllä olevista kuvista näkyy Caprin keskustaa ja satamaa. Tuohon mekin parkkeerasimme ja vaihtoehtoina oli lähteä joko oppaan mukana pikku busseilla kohti Anacapria tai jäädä omatoimisesti pyörimään keskustaan. Me lähdimme Anacaprille, joka oli erittäin hyvä päätös. Anacapri on melko korkealla vuoristossa, ja tämä upea paikka on kyllä vierailun arvoinen. Matkaa tuonne kesti ehkä 10 minuuttia busseilla, joten ei kauan.

Anacapri – sympaattinen pikku kaupunki

Alhaalla on kuvaa bussista, kun nousimme kohti Anacaprin pikku kylää. Maisemat olivat aivan mielettömät! Perillä meillä oli mahdollisuus jäädä pieneen Anacaprin kylään tai ostaa lippu yhden hengen funicular -hissiin, joka vie Monte Solarolle, saaren korkeammalle vuorelle.

Monte Solaro – Anacaprin korkein vuori

Myös Caprin satamasta lähtee funicular -hissi, joka kiertää saaren ympäri. Nämä ovat sellaisia suurempia vaunuja/hissejä joihin mahtuu 70 henkeä. Jonot satamassa olivat aivan järjettömän pitkät näihin, joten onneksi emme lähteneet jonottamaan ja ahtautumaan näihin, vaan valitsimme Anacaprin ja sieltä lähtevät pienet hissit.

Caprin saari ja Anacapri.
Matkalla bussissa kohti Anacaprin kylää. Mitkä maisemat bussista avautuikaan!

Alla olevat kolme kuvaa on hissistä otettuja. Vitsi tuo oli kyllä siistiä! Ja nuo maisemat niin upeita. Kuten kuvista huomaa, on vuorella aika paljon pilviä ja sumua, mutta onneksi hissimatkan aikana ehti ihailla näitä mahtavia maisemia, sillä ylhäältä ei nähnyt enää mitään.

Capri ja Anacapri vinkit omatoimimatkaajalle.
Funicular -hississä matkalla kohti Monte Solaron vuorta.
Caprin saari ja Capri vinkit.
Maisemia Funicular -hissin kyydistä.

häämatkalle italiaan, caprin saari

Sumuinen Monte Solaro

Monte Solarolta löytyy pieni kahvila ja tietysti tarkoitus olisi ihailla Caprin saarta korkeuksista käsin, mutta eipä sieltä mitään näkynyt, kuten huomaatte. Koin kuitenkin, että tuo hissmatka oli itsessään jo niin suuri elämys, ettei huono näkyvyys vuoren päällä haitannut. Emme olleet tuolla kauaa, vaan lähdimme takaisin tutustumaan Anacaprin kylään ja nautimme siellä kevyen lounaan, ennen kuin oli aika lähteä oppaan kanssa takaisin kohti Caprin keskustaa.

Häämatkalle Italian Caprin saarelle.

Häämatkalle Italian Caprin saarelle.

Anacapri ja Monte Solaron vuori.

häämatkalle italiaan, caprin saari

Capri ja sen loistelias keskusta

Minibussit veivät ryhmämme takaisin Caprin keskustaan, jossa meillä oli muistaakseni vajaa pari tuntia omaa aikaa, ennen kuin piti palata takaisin veneelle. Istahdimme tuolle alhaalla kuvissa näkyvälle terassille, josta oli aikas hyvät näkymät!

Caprin saaren keskusta.

Viinihetken jälkeen lähdimme kiertelemään Caprin keskustaa, joka on kyllä luksusputiikkia putiikin perään. Pienestä keskustasta löytyy myös luksushotelleja ja tunnelma on, sanotaanko aika ylellinen. Toki meitä tavallisia turisteja tuonne riittää, ja ainahan saa ihailla näyteikkunoita, heh!

Italia Capri ja sen loisteliaat putiikit.

Häämatka vinkki Capri.

Häämatka vinkki Capri.

Häämatka vinkki Capri.

Häämatkalle italiaan ja Capri saarelle.

Veneretki ja pulahdus siniseen veteen

Lopulta oli aika palata veneelle ja seuraavaksi oli ohjelmassa saaren ihailua mereltä käsin. Kuski ajelutti meitä pieniin poukamiin ja pääsimme kurkistamaan veneellä kallion luoliin (ne ovat muuten todella isoja luolia!). Opas kertoi yksityiskohtia eri paikoista ja pääsimme myös uimaan tuohon käsittämättömän siniseen veteen.

Capri -saaren vesi on todella kirkkaan sinistä.
Vesi Caprilla oli aivan järjettömän sinistä!

häämatkalle italiaan, caprin saari

Keskellä merta kohoavat Faraglionit

Alla olevassa kuvassa näkyy Faraglioni, eli kivimuodostelma jonka aukosta meidänkin kapteeni meidät kuljetti. Opas kertoi, että pariskuntien pitää suudella juuri kun mennään aukosta läpi, sillä se tuottaa hyvää onnea (muistaakseni se oli näin, heh!). Ja kyllä, tietysti pussattiin 🙂

häämatkalle italiaan, caprin saari häämatkalle italiaan, caprin saari

häämatkalle italiaan, caprin saari

Capri ja sininen luola

Caprin suurin nähtyvyys on varmastikin Grotta Azzurra, eli sininen luola. Tuolla olisin itsekin halunnut käydä, mutta ikävä kyllä meidän aika ei siihen riittänyt. Kävimme ainoastaan luolan aukolla ihmettelemässä, ja toteamassa että jonot luolaan ovat todella massiiviset. Caprin keskustasta jonotetaan ensin noihin pieniin veneisiin, jotka ajavat tuonne luolan edustalle ja siellä jonotetaan vielä erikseen itse luolaan. Tämä siis ainakin yksi tapa päästä luolan sisälle. Sitten tuolla kalliollakin näyttää olevan vielä ihmisiä jonossa.

Sen verran olin ottanut asiasta selvää, että luolan aukko on max. metrin korkea (voi olla matalampikin, riippuen veden korkeudesta) ja ihmisten täytyy maata pienen soutuveneen pohjalla, jotta aukosta mahdutaan sisään. Luolan sisällä on taianomaisen sinistä, sillä auringonvalo pääsee valaisemaan veden uskomattoman väriseksi, koska luolan seinämät eivät yllä pohjaan saakka. Ehkäpä vielä tänne palataan, ja silloin pääsen kokemaan tuon maagisen luolan.

Capri ja sininen luola.
Ihmiset jonottivat Caprin siniseen luolaan pikku veneissä kalliola.

häämatkalle italiaan, caprin saari

Tämä oli kerrassaan mahtava reissu ja upea kokemus. Suosittelen päiväreissua Caprin saarelle erittäin lämpimästi. Tästä jäi kyllä niin hyvät fiilikset ja näihin tunnelmiin on ihana palata!

Nyt jatkan vielä lomailua ja nautin Suomen kesästä! Ensi viikolla kuulemma tulee helteet, jes!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *