Matkat

Häämatka Italiaan: Vinkkejä Sorrentoon

Nyt olisi luvassa hieman pitempi postaus osio meidän häämatkastamme Italiaan. Ajattelin aloittaa jutun ensimmäisestä etapista, joka oli Sorrento. Sorrento sijaitsee Napolinlahden rannalla, ja on todella sympaattinen on kaunis lomakohde. Sorrento toimi meillä reissun tukikohtana, ja teimmekin päiväretkiä niin Amalfille kuin Caprille. Niistä kuitenkin myöhemmin lisää.

 

Italian Sorrentoon lentokoneella ja bussilla

Meidän matkamme lähti siitä, että lensimme ensin Napoliin, josta hyppäsimme bussiin, joka toi meidät suoraan lentokentältä Sorrentoon. Matka lentokentältä Sorrentoon kesti noin tunnin, ja maisemat olivat huikeat jo bussissa! Sorrento on on muotoutunut vuoristoon ja se ei ole mikään perinteinen rantalomakohde, mutta tunnelma ja kaupunkin fiilis on aivan ihana. Toki rantaelämää täältä löytyy, mutta rannat ovat hieman erityyppisiä, kuin vaikka mitä Espanjassa on.

Häämatka Italiaan, Sorrento

Ylin kuva on Sorrento hurmaavalta ravintola-alueelta. Alhaalla näkyvä kuva on samasta kohtaa, mutta mereltä päin otettu. Tällä alueella oli erittäin hyviä ravintoloita, ja meidän lemppari ruokapaikka löytyi myös täältä.

Eikös olekin ihanan värikkäitä taloja <3

Häämatka Italiaan, Sorrento

Yläkuvassa näkyvälle ranta-alueelle kuljettiin pieniä katuja pitkin (kts. alla oleva kuva), ja ensin tuntui, että ollaanko tässä nyt menossa edes oikeaan suuntaan 😀 Suunnistimme kohti Tripadvisorista löytynyttä ravintolaa ja kyllähän se lopulta löytyikin!

Häämatka Italiaan, Sorrento

 

Ravintola vinkki Sorrentoon

Porta Marina Seafood -ravintola oli mielettömän hyvä! Jos Sorrentoon siis joskus menet, niin tämä on kokeilemisen arvoinen paikka. Ravintolasta sai hyvin pöydän kun saapui kello 19 mennessä, mutta tämän jälkeen ravintolan eteen tuli jonoa, ja jonotusaika vaihtele tunnista kahteen. Toisella kerralla kun olimme menossa ravintolaan syömään, oli jonotusaikamme juurikin tuo tunti. Sekään ei toisaalta haittaa, koska odotellassa voi istahtaa laiturille, nauttia maisemasta ja tunnelmasta, kylmän juoman kera 😀

Häämatka Italiaan, Sorrento

Kyseessä oli perheravintola, ja miehet lähtivätkin tuolla alhaalla olevalla veneellä kalastamaan ravintolan meren antimet.

Häämatka Italiaan, Sorrento

Häämatka Italiaan, Sorrento

Pitsaa emme tietenkään tuossa ravintolassa syöneet, mutta Italialaista pitsaa sai tietysti melkein joka paikasta, ja olihan se hyvää!! Porta Marina -ravintolassa kannattaa ehdottomasti testata kala- ja äyriäisruokia, sillä ne ovat superhyviä!

Häämatka Italiaan, Sorrento

Häämatka Italiaan, Sorrento

Pikku kujilla on ihana kävellä, ja ihastella värikästä keramiikkaa, kuin tietysti myös perus turisrikrääsää. Meininki ei kuitenkaan ole millään lailla tungettelevaa, vaan oikein ystävällistä ja rentoa.

Häämatka Italiaan, Sorrento

Alhaalla näkyy Sorrenton satama josta mekin lähdimme Caprin reissullemme. Tykkään kovasti siitä, että maasto on jykevää ja korkeuserot on huomattavat. Hieman erilaista siis kuin mihin normaalisti on rantalomilla tottunut.

Häämatka Italiaan, Sorrento

Auringon ottoa varten oli tehty alla olevassa kuvassa näkyviä ratkaisuja. Me emme näillä paikoilla aurinkoa ottaneet, sillä hotellissamme oli hyvät puitteet siihen 🙂

Häämatka Italiaan, Sorrento

Häämatka Italiaan, Sorrento

Häämatka Italiaan, Sorrento

Häämatka Italiaan, Sorrento

Yllä oleva kuva on meidän vessan ikkunasta otettu, haha! Sieltä oli hyvät näkymät Napoliin ja Vesuviukselle asti. Seuraavat matkakuvat tulevat olemaan Amalfilta, Caprilta ja Roomasta. Vinkkejä sinne suuntaan on siis tulossa 🙂

Tässä suorat linkit muihin häämatkareissumme tarinoihin:

Häämatkalle Italiaan

Häämatka Italiaan: Positano Amalfin rannikolla

Häämatka Italiaan: Amalfi

Häämatkalle Italiaan: Capri – vinkkejä Caprin saarelle ja Anacaprille

Häämatkalle Italiaan: Rooma

Seuraatko jo näitä? instagram // facebook // pinterest // styleroom // hurmaavanvalkeaa@gmail.comIta