Matkat

Häämatka Italiaan: Amalfi

Amalfi sekä sen rannikko on mitä upein häämatkakohde! Näin syksyn sateissa on ihana palata takaisin häämatka tunnelmiin ja etelän lämpöön, joten nyt luvassa jatkoa Amalfin rannikon tietopakettiin 🙂 Edellisessä häämatkapostauksessa ”Positano, Amalfin rannikolla”, oli juttua mm. kulkureitistä Amalfille ja muita vinkkejä, joten kannattaa sekin kurkata! Myös ”Vinkkejä Sorrentoon”-postauksessa on lisää tietoa ihanasta Italian rannikosta. Kannattaa kurkata kokemuksia myös upeasta Caprin saaresta postauksesta: Häämatkalle Italiaan: Capri – Vinkkejä Caprin saarelle ja Anacaprille. Postauksessa Häämatkalle Italiaan: Rooma löytyy juttua reissumme päätöspisteestä Roomasta.

 

Kokemuksia Italian Amalfista

Teimme siis päiväreissun Sorrentosta Amalfille, josta nämä kuvat on otettu. Alun perin meillä oli tarkoitus tulla tänne, mutta olimme liian myöhässä hotellien suhteen, joten päädyimme lopulta Sorrentoon. Minulla oli suuret odotukset Amalfia kohtaan, ja nyt täytyy kyllä sanoa, että Amalfi tuotti pienoisen pettymyksen. Kaunishan pieni kyllä toden teolla on, mutta voi herran jestas sitä ihmisten määrää! Tunnelmallinen idylli oli kyllä aika kaukana.

Amalfille tulijaa tervehtii ensimmäisenä sen pieni satama ja uimaranta. Kylä on melkoisen pieni, joten uimaranta oli näin sesonki aikaan täpösen täynnä. Kuten muutkin Amalfin rannikon kylät, myös itse Amalfi sijaitsi vuorten juuressa.

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

 

Amalfin keskusta

Itse kylän ”keskustaan” tai pikemminkin sen aukiolle, lähti rannan vierestä pieniä katuja. Tykkäsin kovasti värikkäistä rakennuksista ja elämä kaduilla oli erittäin vilkasta. Sinänsä ihmisten vilinä ei minua haittaa, mutta olihan siellä melko ahdasta, sillä myös autot kulkivat pienillä kaduilla ihmisjoukon keskellä! Sorrentosta poiketen, täällä turistit olivat lähinnä muualta kuin Italiasta. Täällä siis kuuli vaikka mitä kieltä, kun taas Sorrento oli italialaisten lomakohde.

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Minusta on ihana kuvata pieniä parvekkeita ja niiden tunnelmaa. Kuinka kauniilta nuo kukkaruukut ja vihreät ikkunaruudukot näyttävätkää värikkäitä seiniä vasten.

Häämatka Italia_Amalfi

Alhaalla näkyy Amalfin pääaukio, jossa on myös sen suurin nähtävyys, vanha kirkko. Me emme menneet sisälle, mutta kuvailin kyllä kirkon rappusilta menoa ja meininkiä 🙂 Amalfi hurmasi kyllä väreillään, mutta turisteja tuolla oli kyllä aivan hurjan paljon!

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Löytyipäs kylästä myös pieniä kujia, joissa saattoi hetken hengähtää ihmisjoukoilta. Jotenkin tuo vanha, hieman rapistunut tunnelma, joka paikan arkkitehtuurissa vallitsee, on hirmu kaunista ja valoittavaa. Valokuvaaminen oli kyllä täällä helppoa, sillä joka paikassa oli jotain värikästä, rosoista ja omalla tavallaan tunnelmallista.

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Sitruunat omat muuten kova juttu Amalfin rannikolla. Niistä valmistetaan vaikka mitä! Niin kuin Amalfilla myös Sorrentossa, oli useita pieniä putiikkeja joissa myytiin siruunasaippuoita, karkkeja, ihonhoitotuotteita ym.

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_Amalfi

Häämatka Italia_AmalfiHäämatka Italia_Amalfi    Häämatka Italia_Amalfi

Tällaiselta näyttää Amalfilla. Vaikka tuossa alussa sanoin, että olin hieman pettynyt Amalfiin, niin toisaalta on siellä piipahtaminen kuitenkin ”must-juttu”, mikäli tuonne päin Italiaa suuntaan. Jo itse matka tuonne on niin kaunis! Hintataso Amalfilla oli hieman kalliimpi kuin Sorrentossa, mutta ymmärtäähän sen että raha on tehtävä sesonkina. Talvisin Amalfin rannikko on täysin erilainen, ja monet paikat suljetaan talveksi.

Seuraavaksi vieraillaan Caprin saarella, joka oli muuten yksi suosikeistani häämatkallamme! Lisää vinkkejä ja infoa tulossa siis myöhemmin 🙂

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // styleroom

5 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *