Eteinen

Eteisen uusi laatta – hurmaava marmori

eteisen laatta

Eteisessämme on tapahtunut muutoksia, sillä tänne ollaan laatoitettu uusi laatta. Eteisen uusi laatta on Carrara -kuvioinen ja se on porcellanato-, eli kuivapuristettu laatta. Laatan koko on 60x60cm ja siinä on leikatut reunat, jotka mahdollistavat kapean saumauksen.

Ihmettelette varmaan miksi täällä yhtäkkiä on uusi laatta, sillä edellisestä eteispostauksesta ”Eteisen sisustus”  ei ole kovinkaan kauaa. Mutta olemme jo kuitenkin pidemmän aikaa tienneet, että eteisen laatta joudutaan purkamaan ja laattoittamaan uudelleen, sillä se ei ollut kunnolla kiinni. Missään muualla, kuten kylppärissä, kodinhoitohuoneessa tai vessassa ei ollut samaa ongelmaa, mutta eteisen laatoista suurin osa oli kopolaattoja.

Päädyimme sitten lopulta kokonaan uuteen laattaan, sillä jotenkin tuntui hullulta valita takaisin sama laatta, koska kyseessä oli kuitenkin suht iso urakka. Olimme silloin aikanaan valinneet ihan perus harmaan laatan, joka oli klassinen varma valinta, mutta nyt kun tuli mahdollisuus laittaa eteinen uusiksi, päädyimme isoon vaaleaan marmorikuvioituun laattaan, enkä voisi olla tyytyväisempi!

eteisen laatta

Laatta on Laattakeskuksesta ja se on nimeltään Mandalay Statuario. Laatan on mattasatiininen ja siinä on eläväinen pinta, joka muistuttaa luonnonkiveä. Laatta on todella ihanan tuntuinen jalalle ja tuo kapeampi saumaus tekee kokonaisuudesta täydellisen!

Marmorikuvioitua laattaa on monen sävyistä ja päädyimme tähän meidän laattaan sen takia, että siinä kuviointi taittuu kauniisti harmaaseen, joka toimii hyvin laminaattilattiamme kanssa. Tämä uusi laattalattia on ollut meillä nyt noin kuukauden ajan, enkä kyllä enää vaihtaisi tätä pois. Kannatti siis kestää tällainen hieman ärsyttävä urakka ja siivous, heh! Hyvin nuo työmiehet olivat paikat suojanneet, mutta ainahan sitä pölyä leviää, kun tällaista projektia tekee. Olemme myös koputelleet kaikki laatat ja nyt ne on kyllä viimeisen päälle kiinnitetyt 🙂

eteisen laatta

Nyt kun eteiseen tuli uusi laatta, niin innostuimme myös laittamaan seinään kiinnitettävän kenkälaatikon tuohon missä on noita pieniä tauluja. Olin jo aikaisemmin miettinyt siihen jonkinlaista tasoa, mutta jäin silloin vielä empimään asiaa. Palataan siihen vielä myöhemmin lisää!

instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

4 kommenttia

  • Anu

    Hei ihana laatta, olen itse hankkinut samantyyppistä, mutta kiiltävää marmorilaattaa tarkoituksena laittaa ala-aulaan. Kysynkin nyt, minkälainen sinun laattasi on kestämään kengistä tulevaa kosteutta? Lisäksi meidän koirulilla on pissi ongelma, mahtaakohan se imeytyä laattaan kun sanovat marmorin olevan huokoista…;)
    terveisin -anu-

    • Hanna

      Hei! Tämän laatan pitäisi kyllä kestää kovaa kulutusta. Katsoin, että se oli luokiteltu laattakeskuksella nelosluokkaan, jolloin sitä voi käyttää myös julkisissa tiloissa (5-luokka on korkein). Ja tätähän voi laittaa myös kylppäriin, joten en usko märkien kenkien olevan ongelma. Sellainen huomio muuten vielä tähän, että tämä meidän laatta on kuivapuristelaatta (porcellanato), johon on tehty tuo marmorikuviointi. Kyseessä ei ole siis aito luonnonkivimarmori, joka tosiaan on melko huokoinen materiaali. Toivottavasti tästä oli vähän apua 🙂 Saa kysellä lisää!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *