Sisustus

Ergonominen etätyöpiste kotiin: Hima Furniture

Edullinen ja säädettävä etätyöpiste.

Ergonominen etätyöpiste – Kaupallinen yhteistyö: Hima Furniture

Kuten aika monille, niin myös itselleni on tullut tutuksi etätyöskentely ja ergonominen etätyöpiste on ollut aika ajoin melko hankala toteuttaa. Vähän ”sinne päin” olevat työasennot ovat jumittaneet hartioita ja selkää, joten tämä yhteistyö suomalaisen Hima Furnituren kanssa on todella ajankohtainen. Olemme mieheni kanssa olleet molemmat kotona etätöissä ja työskentely ruokapöydän äärellä on tullut tutuksi. Ergonominen etätyöpiste jossa myös yhdistyisi helppous ja monikäyttöisyys, on tuntunut melko haastavalta löytää. Meidänkin neliöt ovat melko kompaktit ja yhtään ylimääräistä pöytää tänne ei voi enää hankkia. Nyt pääsenkin kertomaan innovatiivisesta suomalaisyrityksestä Hima Furniture brändistä, jonka ratkaisut etätyöskentelyyn ovat juuri täydellisiä niin pieneen tilaan, kuin mukaan otettavaksi. Hima Furnituren takana on suomalainen perheyritys Top-Cousins Oy, joka on ollut tuottamassa (työ)hyvinvointia yli 30 vuoden ajan.

Hima Furniture – Fiksumpi, ekologisempi ja tehokkaampi tapa työskennellä

Hima Furnituren tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, suomalaisesta puusta. Tuotteiden ergonomiset ominaisuudet ovat Top-Cousinsin suunnittelemia ja tuotteiden designin takana on Kasper Nyman. Hima-sarjan lähtökohtana oli suunnitella kotiympäristöön soveltuvia ergonomisia etätyöskentelyn kalusteita, unohtamatta materiaalien laatua sekä tuotteiden designia. Tuoteperheen päämateriaaleina käytetään massiviipuuta ja kestävää suomalaista koivuvaneria, joka on laminoitu, viilutettu, vahattu tai lakattu. Laadukkailla materiaaleilla varmistetaan tuotteiden pitkäaikainen käytettävyys ja kestävyys. Kestävien materiaalien sekä laadukkaan suomalaisen työnjäljen ansiosta tuotteet kestävät pitkään ja parhaimmillaan ne säilyvät sukupolvelta toiselle!

Hima Furnituren materiaalit ovat todella kauniit ja esimerkiksi Magic Boksi seisomatyöpiste sopii sellaisenaan mukaan kodin sisustukseen, eikä sitä todellakaan tarvitse piilottaa kaappiin! On hienoa, että suunnittelussa on ollut lähtökohtana toteuttaa ergonominen työpiste, mutta lisänä on otettu huomioon tuotteiden monipuolinen käyttömahdollisuus muuhunkin, kuin pelkkään työskentelyyn kotiympäristössä. Hima-sarjan tarkoituksena on palvella mahdollisimman montaa eri kotitaloutta ja sen takia kalustesarjasta löytyy moneen eri makuun olevia tuotteita, yksinkertaisista sekä edullisemmista aputasoista aina monipuolisempiin kalusteisiin. Tuotteiden design on suunniteltu sopivaksi mahdollisimman moneen kotitalouteen ja niin, että ihmisillä ei tulisi liikaa toimistofiilistä omassa kodissaan!

Ergonominen etätyöpiste. joka toimii seisomatyöpisteenä.
Ruokapöydästäkin voi tehdä ergonomisen etätyöpisteen Magic Boksi -seisomatyöpisteen ansiosta.

Vaihtele työskentelyasentoa: Ergonominen etätyöpiste helposti kotiin

Kuten alussa mainitsin, olimme hetken aikaa mieheni kanssa yhtäaikaa etätöissä kotona ja työskentelyjärjestely ratkaistiin niin, että mies työskenteli keittiön pöydällä ja minä lastenhuoneen yhteydessä olevalla työpisteellä. Oma työpisteeni on ihan näppärä, mutta tässä ongelmaksi muodostui istuma-asento. Huomasin istuvani milloin kenottaen oikealla tai vasemmalle ja välillä olisi tehnyt mieli nousta seisomaan. Magic Boksi seisomatyöpiste on todella helppo ottaa esille ja pystyt säätämään juuri itsellesi sopivan työasennon. Valittavana on neljä eri korkeutta ja lisäksi Magic Boksin työtasoa voi kallistettuna käyttää lukutelineenä tietokoneelle tai tabletille. Ergonominen etätyöpiste on siis näin toteutettavissa helposti omien mittojesi mukaan.

Säädeltävä työpiste Magic Boksi.
Meiltä löytyy lastenhuoneesta työpiste, johon olen asettanut itselleni sopivan istumatyöskentelyasennon. Työtason levyn paikkaa on kuitenkin hankala vaihtaa, joten Magic Boksi on näppärä nostaa pöydälle ja näin ergonominen etätyöpiste seisomakorkeudella, on nopeasti esillä.

Näin Magic Boksi toimii
Seisomatyöpiste Magic Boksi on helppo ottaa esille ja laittaa pois.

Magic Boksin käyttäminen on helppoa ja nopeaa, ilman turhia esivalmisteluja ja kokoamisia. Saat heti säädettyä juuri itsellesi sopivan sekä ergonomisen työskentelyasennon. Magic Boksi seisomatyöpiste on valmistettu koivuvanerista ja laminaattiviimeistely on saatavilla niin puunväreillä, kun esim. valkoisena ja antrasiittina. Magic Boksin sisällä voi säilyttää tietokoneen, laturit, hiiren, tai muita esineitä.

Ergonominen etätyöpiste Magic Boksi.
Hima Furnituren Magic Boksi piilottaa sisäänsä tietokoneen johdot ja muut työvälineet.
Ergonominen etätyöpiste Magic Boksi.
Magic Boksi pohjassa olevat läpivientireiät helpottavat johtojen kanssa toimimista.

Etätyöpiste vaikka mökille – Lifter seisomatyötaso

Olen itsekin huomannut, että töiden teko onnistuu melkeinpä missä vaan, vaikka mökillä tai kotiterassila. Hima Furniturelta löytyy helppo mukaan otettava Lifter seisomatyötaso, joka muuttaa lähestulkoon minkä tahansa kiinteän (pöytä)tason seisomatyöpisteeksi hetkessä (sopii käytettäväksi kaikkien tasojen kanssa mitkä ovat vähintään 45cm syviä).

Lifterin korkeutta pystyy säätämään kuudelle eri tasolle, eli sillä löytää helposti itselle sopivan työskentelykorkeuden. Yksinkertaisen rakenteen ansiosta seisomatyötaso on helposti kasattava ja siirreltävä sekä sitä on miellyttävä käyttää myös lyhyempiä aikoja. Käytön jälkeen Lifteri on helppo sujauttaa kaappiin ja tuote onkin todellinen pienen tilan ihme! Jos sinulla on haaveena mahduttaa työtila pieneen tilaan, niin Lifteri on täydellinen valinta.

Seisomapöytä etätyöpiste.
Piristä työpäivää ja siirrä työpiste parvekkeelle tai terassille!
Mukana kulkeva säädettävä etätyöpiste.
Itse tykkään hyödyntää meidän toista olohuonetta, eli terassia töiden tekemiseen. Toimivan ja ergonomisen etätyöpisteen luominen on todella helppoa ja samalla saa nauttia ihanasta säästä ja linnun laulusta.

Katso video kuinka helposti Hima Furnituren Lifter seisomatyötaso kootaan

Oma Lifterini kulkee minulla Lifter Bag -kantokassissa, joka on valmistettu huopatehtaan valmistusvaiheen ylijäämistä. Lisäksi minulla on vielä Lifter Laptop -pidike, joka sopii tableteille ja kannettaville tietokoneille. Näin Lifteriin pystyy yhdistämään tarvittaessa näppäimistön.

Mukana kulkeva etätyöpiste.
Laptop -pidike mahdollistaa läppärin nostamisen ylös, jolloin saat enemmän työskentelytilaa pöytätasolla.

Kaunis etätyöpiste on osa sisustusta

Kun neliöitä on vähän, niin silloin etätyöpistekään ei voi viedä paljoa tilaa. Parasta vielä on jos sen saa osaksi kodin sisustusta. Magic Boksi on monikäyttöinen tuote ja kokeilin miltä se näyttää yöpöytänä ja olohuoneen sohvapöytänä, sekä sivupöytänä.

Magic Boksi muuntautuu myös yöpöydäksi.
Magic Boksi sulautuu kodin sisustukseen ja se voi toimia vaikka yöpöytänä.
Etätyöpiste pieneen tilaan joka on monikäyttöinen.
Magic Boksi on täydellinen designhuonekalu, joka sopii myös sohvapöydäksi.
Ergonominen ja monikäyttöinen etätyöpiste.
Vain mielikuvitus on rajana Magic Boksi käytössä! Se toimii myös kätevänä sivupöytänä sohvan vieressä.

Täydellinen etätyöpiste

On ollut ilo saada testata näitä uusia innovatiivisia ja sisustajan silmään sopivia design huonekaluja, jotka helpottavat työskentelyä niin kotiympäristössä kuin vaikkapa myös mökillä. Hima Furnituren tuotteet mahdollistavat ergonomisen työskentelytavan olitpa sitten missä tahansa. Koska Hima Furnituren tuotteet on helppo siirrellä paikasta toiseen, voit luoda helposti mieleisen työskentelytilan minne haluat ja huomioida esimerkiksi valon tarpeen. Tuotteilla saa energiaa arkeen, kun voit vaihdella työpisteen paikkaan sinne minne sen juuri sillä hetkellä haluat.

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

3 kommenttia

 • Siina

  Hei, löysin tänne googlattamalla Sorrenton vinkkejä, mutta näyttää ettei aukene nuo vinkkilinkit enää. Onko näin vai löytyykö ne vielä jostain? Kiitos jo etukäteen 🙂 mielellään lukisin sinun vinkkejäsi. Asumme miehen työn vuoksi osittain Roomassa ja mietimme pientä reissua Sorrentoon ensi viikolla. Mukaa syksyn odottelua!

  • admin

   Hei, ihana kun löysit blogiini! Kaikki postaukset kyllä löytyvät sivuilta, kun hakee linkin otsikolla suurennuslasin ”Etsi” -kohdasta. Tilanne blogin kaikissa linkeissä on se, että ne ohjaavat blogini vanhaan osoitteeseen joka on poistettu. Olen yrittänyt päivittää linkkejä uusimmasta postauksesta vanhimpaan, mutta työ on hidasta ja postauksia on useampi sata (ihan kauhea homma!!!). Yritin että olisin nuo linkit korjannut sinulle, mutta jostain syystä tämä blogialusta ei siihen suostunut. Yritän kuitenkin joku toinen päivä ja tosiaan tarkoitus on käydä kaikki jutut läpi tässä loppu vuoden aikana.

   Me tykätään myös todella paljon Italiasta ja viimeisin reissu tehtiin Toscanaan ja Gardajärvelle. Siitäkin pitäisi tehdä vielä oma postaus. Ihana palata niihin maisemaan, vaikkakin vain kuvien muodossa. Mutta tosiaan jos kirjoitat postauksen otsikon hakukenttään, niin ainakin silloin postaus löytyy! Pahoittelut vielä ja yritän nopsaa saada tilanteen korjattua 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *