DIY,  Lastenhuone

DIY: Vauvan mobile

vauvan mobile
Ohjeet ja kuvat: Vauvan mobile

 

Ajattelin, että olisi mukava tehdä vauvalle mobile pinnasängyn yläpuolella, ja päädyin netissä surffailun jälkeen Pilkkeitä -blogin inspiroimana ihanaan elefantti -mobileen. Minun versioni on hieman erilainen, mutta idea on kuitenkin sama.

 

Tarvikkeet:

Rengas

Helmiä

Finlayson elefantti -kangasta

Vanua/pumpulia

Lankaa ja siimaa

 

Ostin Finlaysonilta elefantti-kangasta ja leikkasin siitä elefanttien ääriviivat ja ompelin ne yhteen. Eli leikkasin ensin saman muotoiset elefantit kankaasta ja käänsin toisiaan vastakkain. Aivan täysin ei nuo kuviot mene yksiinsä (esimerkiksi kärsät ei osu aivan vastakkain), mutta se ei haittaa ollenkaan, eikä näytä täytettynä mitenkään erilaiselta.  Kunhan jotenkin saa kuviot osumaan yhteen, niin se riittää.

 

vauvan mobile

 

vauvan mobile

 

Itse surautin elefantit ompelukoneella yhteen ja jätin niihin pienen välin, jotta sain ne käännettyä oikein päin. Tuosta välistä pystyy lisäämään vielä helposti täytteet elefanttien sisään. Lopuksi ompelin aukot käsin kiinni. Kannattaa muuten pujottaa tuo valitsemasi naru tai siima elefantin sisälle ennen aukon kiinni ompelua, jolloin narunpää jää elefantin sisälle piiloon.

Pujotin helmet eri korkeudelle ja vähän eri tyyliin jokaiseen elefanttiin. Helmet saa pysymään haluamalla paikallaan, kun tekee solmun aina siihen mihin kohtaan haluaa helmen jäävän. Sitten solmin narun toisen pään renkaaseen kiinni. Elefanttien korkeutta pystyy vielä lopuksikin säätämään, kun kiepauttaa elefantteja renkaan ympäri. Itse tykkään kun ne ovat kivasti eri korkeudella. Lopuksi kiinnitin vauvan mobilen verhotankoon kiinni.

 

vauvan mobile

 

vauvan mobile

 

Tilasin Noshilta muuten tuollaisen kauniin peiton/kapalon, jossa on ihana huppu. Tuo menee niin vaunuissa, sängyssä kuin vaikka maton päällä suojana.

 

vauvan mobile

 

vauvan mobile

 

Väkertelin neljä täytettyä elefanttia, joista kolme meni tuohon pinnasängyn mobileen. Yhden säästin kylppäriin, jossa on Rätt Starti:in elefantti-hoitoalusta. Laitan siis yhden elefantin sinne roikkumaan, niin on jotain mitä sielläkin katsella, heh! Kuvaa kylppärin hoitotilasta myöskin siis tulossa. Postauksessa ”DIY: Vauvan hoitopöytä lipaston päälle” voi käydä katsomassa miltä näyttää vauvanhuoneen hoitopöytä.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *