Lastenhuone,  Vauvan hoitopöytä

DIY: Vauvan hoitopöytä lipaston päälle

Jes, blogin ensimmäinen lastenhuone -postaus 🙂 Lähdetään heti konkreettisesti liikkeelle ensimmäisestä ”lastenhuone diy -projektista”. Mietin jonkin aikaa tuota hoitopöydän tarpeellisuutta, mutta ajattelin sen kuitenkin olevan melko kätevä, jos tilaa sille vain olisi. Helpointa olisi tietysti ollut ostaa omilla jaloilla oleva hoitopöytä, mutta koska halusin säästää tilaa, rakentui hoitopöytä kätevästi Ikean lipaston päälle. Halusin hoitopöydän olevan nimenomaan tuollalailla pystysuunnassa, sillä se on kuitenkin ergonomisesti paras. Lisäksi pidän siitä, että hoitopöydän sivuille jää tilaa laskea tavaroita, eikä vauvan sivuille jää tyhjää ilmaa.

Suunnittelin hoitopöydän lipaston päälle niin, että se ei ole suoraan vasemmalla olevan hyllykön alla, ettei pää vahingossakaan kopsahtaisi siihen. Vaikka taso peittääkin vasemman puolen lipaston laatikoita, ei se haittaa, sillä siellä ei nyt ole jokapäiväisessä käytössä olevia tavaroita. Lipaston oikea puoli on varattu vauvan vaatteille ym. joten sieltä on kuitenkin helppo ottaa vaatteita, vaikka hoitopöytä pikkuisen sitä kulmasta peittääkin.

 

diy vauvan hoitopöytä lipaston päällediy vauvan hoitopöytä lipaston päälle

 

Tässä oli minulla alunperin kapea lipasto/kenkähylly, joten käytin jo valmiiksi poratut ruuvin reiät hyödyksi. Hoitopöytä on Tori.fi:sta ostettu ja käytin projektiin siitä vain tuon yhden tason, sekä jalat. Jalat sahasin oikean mittaiseksi ja porasin ne toisiinsa kiinni. Laitoin tuon pidemmän puun poikittain, sillä seinässä oli ruuvipaikat juurikin noissa kohdin. Tuo oikean puoleinen tukipuu ei siis ole seinässä kiinni, vaan tuossa poikittain olevassa puussa, joka on taas seinässä kiinni aivan seinän oikeassa reunassa. Näin vaikeamman kauttahan tätä ei toki tarvitse tehdä, mutta en halunnut porailla seinään taas uusia reikiä, joten tämä toimi hyvin näin.

 

diy vauvan hoitopöytä lipaston päällediy vauvan hoitopöytä lipaston päällediy vauvan hoitopöytä lipaston päälle

 

Tukipuut näkyvät reunasta hieman jos oikein kurkkaa. Muuten niitä ei kyllä huomaa, eikä ne pistä häiritsevästi silmään.

 

diy vauvan hoitopöytä lipaston päälle

 

Hoitoalusta peittää hoitopöydästä tukipuihin poratut ruuvit näppärästi. Olin etukäteen ostanut Färg & Formin söpön pilvihoitoalustan, ja lisäksi hoitopöydän mukana tuli hieman käytetty Rätt Start -merkin lammashoitolausta. Laitoin tämän uuden kuitenkin tänne, koska tämä paikka olisi tarkoitus olla lähinnä vaatteiden vaihtopuuhiin ym. ja vessassa hoituisi taas vessatoimet 🙂 Noh, katsotaan miten homma käytössä lähtee luistamaan, mutta hyvähän suunnitelmia on olla, heh!

 

diy vauvan hoitopöytä lipaston päällediy vauvan hoitopöytä lipaston päälle

 

Aika ihanan näköinen tuli, vai mitä! Harmaa-valko raidallinen body on uudesta äitiyspakkauksesta, jonka vasta sain. Lisäksi olen ostanut facebook -kirppareilta ja alesta hieman lisää vauvan vaatteita.

Vitran Toolboxikin pääsi lopulta järkevään käyttöön, sillä sinne on helppo laittaa tavaroita käden ulottuville. Heitin sinne nyt äitiyspakkauksesta tulleita puteleita, ja lisäksi sieltä löytyy jo muutama aikaisemmin hankittu tuote.

 

diy vauvan hoitopöytä lipaston päällediy vauvan hoitopöytä lipaston päälle

 

Tällaista söpöä puuhastelua siis täällä 🙂 Pakko muuten mainita, että tuunasin tuon hoitopöydän tuohon ihan itse! Olihan se aikamoista puhisemista, haha! Ja aikaakin meni kyllä aika kauan… Mutta loppujen lopuksi olen kyllä tosi tyytyväinen ratkaisuun. Hintaa tuolle hoitopöydälle ja alustalle tuli vain 10€, joten kannattaa kierrättää!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

6 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *