DIY,  Lastenhuone

DIY uudinverho- / pinnasängyn verho-ohje

Kun valmistelin kotia vauvan tuloon kesän aikana, googlettelin kovasti uudinverho ja pinnasängyn verho -ohjetta Stokken Sleepi pinnasänkyyn, kuitenkaan sitä löytämättä. Toki sen voi helposti ostaa ihan Stokkelta suoraan, mutta tuo verhon hinta kirpaisi sen verran, että päätin tehdä sen itse.

Itse asiassa olen jopa sitä mieltä, että oma versioni on parempi, heh! Tuo kangas on nimittäin omasta mielestä parempi, kuin mitä Stokken versiossa.

Tältä pinnasängyn verhomme siis näyttää ja tässäpä ohjeita oman uudinverhon tekoon. Tätä voi varmasti hyödyntää myös ihan muihinkin pinnasänkymalleihin 🙂

 

pinnasängyn verho

 

Tarvikkeet uudinverhoon:

  • 1 pakkaus Ikean Vivan verhoja (pakkaus sisältää 2kpl verhoja)
  • nuppineuloja
  • sakset
  • mittanauha
  • ompelukone

1. Leikkaa toisesta verhosta haluamasi pituinen pätkä verhokiskoon kuuluvaa vahvikeosaa.

Vahvikeosa tullaan pujoitamaan uudintangosta läpi. Minun uudintangossa olevan vahvikkeen pituus on noin 60 cm. Olen rypyttänyt sitä hieman tuohon tankoon, jolloin rypytettynä sen pituus on n. 40cm.

2. Käytä hyväksesi verhojen valmiiksi ommeltuja päänteitä.

Leikkaa molemmista verhoista n. 60-65 cm pitkät palat leveyssuunnassa, niin että verhojen alaosan 145cm osuus tulee kehystämään itse pinnasänkyä ja 65cm osa sijoittuu kohti lattiaa. Nyt sinulla on valmiiksi ommellut ja viimeistellyt sivut niin edessä kuin alhaalla. Leikattu osa sijoittuu siis pinnasängyn takaosaa kohti.

3. Ompele äskettäin leikatut palat vahvikelipareeseen kiinni (145cm levyiset kohdat)

Nyt sinulla on ikään kuin verho jo valmis ja pystyt pujoittamaan sen uudintankoon kiinni ja mallailla miltä tulos näyttää.

 

pinnasängyn verho

 

pinnasängyn verho

 

4. Ompele haluamasi kokoinen pala verhon takaosaan hupuksi.

Uudinverhosta puuttuu enää nyt hupun takaosa, eli tuo kuvassa näkyvä ommeltu osuus. Tämän mallailin itse ihan summittain verhoon käyttämällä loppuosaa verhokankaasta. (Leikkaa siis haluamasi kokoinen pala takaosaksi.)

Kiinnitin siis jo valmiin osan verhosta tankoon kiinni ja kiinnitin sopivan levyisen verhokankaan nuppineuloilla jo verhotangossa roikkuvaan verhoon kiinni. Kuten kuvasta huomaa ylhäältä pala on kapeampi ja se tietysti levenee kohti maata. Omani on ylhäältä n. 20cm, keskeltä n. 55cm ja alhaalta n. 67cm.

 

pinnasängyn verho

 

5. Alhaalla kuva miltä verho näyttää ”sisältä” päin.

Kannattaa käyttää kaikissa kolmessa verhopalassa nuo valmiisi viimeistellyt saumat hyväksi, jolloin ommeltavaa ei jää kuin nuo kiinnityskohdat. Eli valitse myös tuohon verhon takaosaan sellainen pala, jossa tuo alaosa on jo valmiiksi käännetty.

 

pinnasängyn verho

 

pinnasängyn verho

 

Sitten vain mobile roikkumaan ja valmis! Ohjeet alla olevan mobilen tekoon löytyy postauksesta ”DIY: Vauvan mobile”.

 

pinnasängyn verho

 

Robinilla on muuten tuollainen kätevä ”makuupussi” mallinen peitto. Sen pystyy aukaisempaan sivulta ja alhaalta auki, jolloin se näyttää aivan tavalliselta peitolta. Olen kokenut tuon todella käteväksi, sillä yösyöttöjen jälkeen on paljon helpompaa nostaa vauva takaisin sänkyyn, kun hän jo nukkuu tuolla peiton sisällä.

 

pinnasängyn verho

 

Toivottavasti tästä oli apua! Ainakin tämä itse tehty versio tulee todella edulliseksi, sillä tuo Vivan verhopaketti maksaa vain 9,99€ Hieman vaivannäköä projekti vaatii, mutta ei kohtuuttomasti 🙂

 

Kivaa viikonloppua!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *