DIY

DIY: Tuttinauha trikookankaasta

Askartelin täällä pojalle pari kappaletta tuttinauhoja ja tässä tulee ohjeet myös tänne 🙂 Tuttinauhojen teko sinänsä ei ole hankalaa, mutta tuo minun kankaani oli trikoota, eli erittäin joustavaa ja venyvää, eikä ollenkaan sellaista skarppia. Piti siis keksiä jokin ”patentti” millä nauhasta saisi tuollaisen tukevamman ja littanan.

Meillä muuten ei edes juurikaan tuttia syödä, vaan se on ollut lähinnä sellainen hätävara kapistus kauppareissuille, tai jos iltaisin meinaa pikku miestä jokin asia hermostuttaa. Yleensä tutti lentää nopeasti kaaressa suusta pois, mutta nyt ei sentään ihan kaupan lattialle asti, kun se on nauhassa kiinni, heh! Toisaalta hän kyllä haluaa sen nopeasti myös takaisin, ja saattaa hetkeksi rauhoittua imemään tuttia. Toisen lentävän tutin jälkeen sitä ei välttämättä enää tarvitakkaan, vaan tyytyväinen meno jatkuu ilman tuttia. Eli tutti on meillä käytössä silloin tällöin, fiiliksen mukaan.

Näitä on kuitenkin kiva ja nopea tehdä, joten katsotaanpas minun tuttinauha ohjeeni seuravaaksi 🙂

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

 

Kankaina minulla oli Vimman trikookankaita, joita olin ostanut Vimman ystävämyynneistä tänä syksynä. Tein raskausaikana noista pojalle parit housut, pipoja ja tumppuja. Muhun iskikin raskausaikana jokin käsityövimma, haha! Ikinä ennen en siis ole tällaisia harrastanut, mutta nyt taisi kuitenkin jokin käsityökärpänen puraista, sillä on kyllä aika mahtava fiilis nähdä ne valmiit pöksyt, jotka on ihan itse tehnyt 🙂

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

1. Tarvikkeet

  • kangasta
  • klipsit joilla saa nauhan kiinni vaatteisiin
  • rengas johon tutti kiinnitetään
  • liimanauhaa
  • ompelukone
  • silitysrauta

Liimanauha on tuo minun keksimä ”patentti” siihen, että venyvästä trikoosta tulee jämäkämpi. Tämä ei siis ole välttämätön jos kankaana on vahvempaa materiaalia.

Klipsejä ja juuri tuttinauhoihin tarkoitettuja silikonirenkaita voi tilata mm. nettikaupoista.

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

 

2. Ompele kangas nurjalta puolen pituussuunnassa kiinni

Tukesin sivuilla kerrotaan, että tuttinauhan turvallinen pituus on max. 22cm ja leveys min. 1.5mm. Mittaa siis sen mukaan oikean pituinen kaistale kangasta.

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

 

3. Käännä nauha oikein päin ja pujoita liimanauha kankaan sisään.

Liimanauhan idea minulla oli siis se, että kun tuttinauha silitetään liimanauha sisällään, se kiinnittää kankaan molemmat puolet yhteen, jolloin kankaasta tulee jämäkämpi. Itse käytin Ikean verhojen mukana tulleita liimanauhoja. Ajoivat ihan hyvin asiansa 🙂 Tuttinauha on silityksen jälkeen toki edelleen venyvä, muttei enää ihan löysä ja muodoton.

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

 

4. Ompele klipsit ja renkaat nauhan molempiin päihin

Ei siis muuta kuin hurautus ompelukoneella, ja tuttinauha on valmis! Todella helppoa ja nopeaa 🙂

 

diy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien keradiy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien keradiy tuttinauha trikookankaasta ohjeiden ja kuvien kera

 

Aika ihanat! Valkoinen nauha (ilman punaisia palloja) on minulla hieman pidempi ja paksumpi, sillä en juurikaan tarkkaan mittaillut kangasta. Ihan kätevää, että löytyy pari eri pituuksilla olevaa nauhaa.

Vielä minulta löytyy yksi kappale klipsi ja rengasta, joten tarvikkeet kolmanteen nauhaan ovat valmiina. Ehkä tekaisen vielä yhden, jos löytyy kivaa kangasta.

Kivaa viikkoa kaikille!

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *