Joulu

DIY: Tonttuovi

Mikä on tonttuovi?

Tiedätkös mikä tämä on? Nämä pikku ovet ovat tämän joulun ”se juttu” ja niin on meillekin ilmestynyt pienen pieni tonttuovi 🙂 Idea näissä voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: tonttu muuttaa joulun alla kotiinne ja tarkkailee ollaankos sitä kilttejä. Se saattaa jättää joskus jälkiä touhuistaan ja muistaa lapsia vaikka pikku paketeilla ja kirjeellä. Tonttuovi voi olla vaihtoehto perinteiselle joulukalenterille ja sen kanssa voi käyttää täysin vapaasti mielikuvitusta. Milloin tonttu on syönyt yöllä pipareita tai leiponut joulutorttuja (murustele piparia ovelle tai ripottele vaikka jauhoja sen eteen, heh).

 

diy tonttuovi

 

Meidän tonttuovi on tilattu netistä, ja olen sen itse tuunaillut tuon näköiseksi. Settiin kuuluu myös lisää rekvisiittaa, mutta tämä riittää meille nyt tässä vaiheessa 🙂 Oven, aidan ja postilaatikon olen itse maalannut ja postilaatikkoon lisäsin dymolla tekstin. Joulukranssin väkersin rautalangasta, juuttinarusta ja huonekuusen oksista. Ovesta tai oven kahvasta voi myös laittaa roikkumaan vaikka pienen joulupallon, joka toimii samalla kranssina.

 

diy tonttuovi

 

Tonttu tai keiju voi ”asustaa” teillä myös vaikka läpi vuoden ja muistaa lasta myös silloin, kun lapsella on synttärit, hän luopuu tutista tai vaikka hammas irtoaa.

Meidän poitsu on toki vähän liian nuori ymmärtääkseen vielä tämän päälle, mutta onpahan ovi valmiina tulevia jouluja varten 🙂 Ja mielestäni ovi on jotenkin todella sympaattinen. Siitä löytyy sitä joulun taikaa.

 

diy tonttuovi

 

Pieneen postilaatikkoon on ihana jättää tontulta viestejä ja tämä on kyllä lapsille tosi jännä ja ilahduttava juttu. Tonttuoven voi käyttöön jo vaikka marraskuussa ja sieltä voi saapua pieniä viestejä aina silloin tällöin muistattamaan joulun lähestymisestä.

 

diy tonttuovi

diy tonttuovi

 

Settiin kuului myös tuollainen siro valosarja, jonka voi lisätä oven ympärille. Testasin sitä hetken aikaa, mutta löysinkin valoille paremman paikan, joten tällä hetkellä ovessa ei ole valokoristuksia.

Tällaisen tonttuoven voi tehdä helposti ihan paperistakin tai vaikka jäätelötikuista (kannattaa kurkkia netistä inspiraatiota). Itse päädyin tällä kertaa tällaiseen puolittaiseen DIY -ratkaisuun 🙂

Kivaa joulun odotusta kaikille!

 

Seuraatko jo näitä?  Sisustussuunnittelu Hurmaava Design // instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *