DIY,  Yleinen

DIY: Tee itse lampunvarjostin

Valaise asuntosi oikein” -postauksen innoittamana päätin jakaa vanhan DIY-postaukseni itse tehdystä lampunvarjostimesta. Suinkaan en siis ostele aina uusia valaisimia vanhojen jatkeeksi, vaan tuunailen myös vanhoja tuotteita uuteen uskoon. Tämä Ikean varjostin sai siis täysin uuden lookin ja tämä idea on helppo toteuttaa niin jalkalamppuun kuin kattovalaisimeen.

 

valaisin1.jpg

 

Idea omaan varjostimeen syntyi samankaltaisista kattovalaisimista, joita on näkynyt jo hetken sisustusmaailmassa. Näissä valaisimissa on bambuinen runko ja valkoinen runko. Minulla tulee vahvasti mieleen tuosta sellainen Beach house -tyyli, joten siksi annoin tuolle oikein nimen Beach House -valaisin 😀 Tässä siis päivän Ikea Hack!

Nämä tarvitset:

– vanha jalkalamppu

– asennusnauhaa

– puuvillalankaa

– pellavakangasta

– juuttinarua

– kuminauhaa (jos haluat tehdä pussimaisen version)

– rautalankaa

image.jpg

Itse hajotin vanhan varjostimen ja säästin kehikon, johon kiinnitin tekemäni varjostimen rungon. Asennusnauhasta muotoilin kehikot, ja kiinnitin ne toisiinsa juuttinarulla ja rautalangalla. Vanha kehikko kiinnitettiin uuden varjostimen runkoon asennusnauhalla ja rautalangalla (kts. alla oleva kuva). Kehikon päällystin kiertämällä juuttinarua sen ympärille. Tuo juuttinarun pyörittäminen kehikkoon on muuten raskasta touhua! Minulla meni siihen useampi päivä, mutta lopputulos on kuitenkin vaivan arvoista.

 

image.jpg

 

Lopuksi vain leikataan oikean kokoinen pellavakankaan palanen ja ommellaan saumat nätiksi. Itse pujotin kuminauhan alaosaan, jotta varjostimesta tuli pussimainen. Tämän jälkeen parsitaan kangas puuvillalangalla kehikon ympärille. Melko rouheasti voi kankaan tuohon kehikkoon parsia, näyttää hyvältä! Jos ei halua tehdä tuollaista ”pussia”, niin pellavakankaan voi ommella alla olevan kehikon ympärille, kuten yläosankin. Silloin juuttinarulla päällystetty kehikko tulee näkyviin varjostimen alaosasta ja tämäkin on mielestäni varsin kaunis vaihtoehto!

 

image.jpg

image.jpgimage.jpg

 

Olen hirmu tyytyväinen tähän luomukseeni! Mielestäni tämä onnistui erittäin hyvin, vaikka hieman työläs olikin. Asettelin kankaan niin, että valaisimen katkaisija jäi juuri ja juuri näkyviin kankaan alta.

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Tein tämän varjostimen vuosi sitten ja edelleenkin olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän! Tulipahan muuten mieleen, että pitää käydä ostamassa taas jokavuotinen huonekuusi, ennen kuin ne taas pääsevät loppumaan  kaupoista! Tästä pääset vielä vanhaan, vuosi sitten tehtyyn postaukseen 🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // styleroom

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *