DIY,  Ruokailutila

DIY ruokapöytä pukkijaloilla – Tee trendikäs pukkijalkapöytä helposti

Teimme ennen joulua yhden DIY ruokapöytä -projektin, jonka pääsen nyt vihdoin esittelemään tänne blogiin. Teimme nimittäin isomman ruokapöydän ruokailutilaamme. Olimme suunnitelleet, että uusi isompi ruokapöytä voisi olla seuraavaksi hankintalistalla, jos sellainen sattuisi tulemaan vastaan. Tämä pöytä syntyikin sitten hieman sattuman kautta, sillä kyseinen pöytä/levy on oikeasti asuntomme kodinhoitohuoneen liukuovi, joka oli viallisuutensa vuoksi vaihdettu uuteen. Päätimme siis hyötykäyttää oven ja tehdä siitä ruokapöydän.

Levy oli melko kauan tyhjänpanttina terassilla, sillä en ollut löytänyt siihen tarpeeksi kivoja pöydänjalkoja, kunnes bongasin poistomyynnistä nämä upeat BE Designin pukkijalat. Nämä sopivat ihan täydellisesti Hayn Hee -tuoleihin. Mikä löytö!

diy ruokapöytä

Nyt onkin kiva, kun ruokapöytä ja liukuovi mätsäävät mukavasti toisiinsa. Meiltä löytyy muutenkin vaaleaa puuta ja vaneria sisustuksesta (kts. esim. ”Pienen wc:n sisustus – Monikäyttöinen vaneri”), joten ruokapöytä on kivaa jatkumoa sisustukseemme.

Mistä aloitimme DIY ruokapöytä -projektin?

Puulevy kannettiin sisälle ja sahasimme siitä siivun pois, jotta pöydän pituudeksi tuli noin 185cm. Sahauksen jälkeen paljastui levyn sisälmys, joka oli pahvia. Itse pöydän sahaaminen onnistui todella hyvin, vaikka sitä hieman jännitimmekin (kestääkö levy sahaamista vai hajoaako/murtuuko se).

Ja ennen lisäohjeita, niin pöytälevyksihän käy myös esimerkiksi rautakaupassa myynnissä olevat puiset levyt ja tasot. Kannattaa käydä katsomassa!

diy ruokapöytä

Tämän jälkeen suuntasimme kohti rautakauppaa hankkimaan tarvittavia välineitä pukkijalkojen kiinnitykseen, sekä reunojen siistimiseen. Puulankuilla tuettiin pukkijalat molemmilta sivuilta, jotta pöytä kestäisi liikuttelua ja heilumista. Lisäksi pukkijalat kiinnitettiin lankkuihin kiinni metallisilla pidikkeillä. Tarkoituksena olisi myös tietysti maalata nuo tukipuut valkoiseksi, mutta edelleen ne kyllä ovat tuon väriset, myönnettäköön.

diy ruokapöytä

Koska levyn sisälmys oli pahvia eikä täyspuuta, tuettiin sen reunat puupalikoilla tukevammaksi. Toisella puolen levyä oli valmiiksi puinen pääty, joten se sai jäädä ennalleen.

diy ruokapöytä

Rautakaupasta ostamamme lista osoittautui todella hyvän väriseksi, kun vertasimme sitä pöytälevyymme. En tiennytkään, että tuollaista silitettävää listaa on olemassa. Molemmat pöydän päädyt siistittiin silittämällä lista päätyihin kiinni. Kuinka kätevää!

diy ruokapöytä

Ja kappas vaan, pöytä on valmis! Ainoa asia mikä itsellä välillä häiritsee on tuo liukuoven nuppi 🙂 Eli jos löytyy ideaa miten sen saisi piiloon tai jotain muuta vastaavaa, niin laitappa kommenttia!

Mutta nyt kun tuo pöytä on ollut meillä jo kuukauden päivät, niin kummasti silmä on siihen jo tottunut, heh!

diy ruokapöytädiy ruokapöytädiy ruokapöytädiy ruokapöytä

Kiitos vain kaikille apujoukoille pöydän tuunaamisesta! Itsehän olen kovasti näitä juttuja ideoimassa, mutta aina niitä apukäsiä tarvitsee, jotka nämä suunnitelmat toteuttaa 😉

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *