Lastenhuone

DIY ohjeet: Vauvan mobile ja pinnasängyn verho

pinnasängyn verho

 

Selasin läpi vanhoja postauksia ja ajattelin nostaa esille söpöt ohjeet koskien pinnasängyn verhoa ja vauvan mobilea. Kuinka erilaista aikaa pari vuotta sitten takaperin elettiinkään 😀 Innostuin kovasti tekemään itse vauvalle vaatteita ja samalla syntyi myös muun muassa vauvan mobile ja pinnasängyn/uudintangon verho. 

 
Pinnasängyn verho

 

Pinnasängyn verho on tehty Ikean Vivan verhoista, mutta varmasti ihan muukin malli käy, mikäli verhoista löytyy verho-/rypytysnauha. Tässäpä tuunatut ohjeet pinnasängyn verhoon ja linkki alkuperäiseen postaukseen on ”DIY uudinverho -/pinnasängyn verho-ohje”.

 

pinnasängyn verho

 

Tarvikkeet uudinverhoon:

  • 1 pakkaus Ikean Vivan verhoja (pakkaus sisältää 2kpl verhoja)
  • nuppineuloja
  • sakset
  • mittanauha
  • ompelukone

1. Leikkaa toisesta verhosta haluamasi pituinen pätkä verhokiskoon kuuluvaa vahvikeosaa.

Vahvikeosa tullaan pujoitamaan uudintangosta läpi. Minun uudintangossa olevan vahvikkeen pituus on noin 60 cm. Olen rypyttänyt sitä hieman tuohon tankoon, jolloin rypytettynä sen pituus on n. 40cm.

2. Käytä hyväksesi verhojen valmiiksi ommeltuja päänteitä.

Leikkaa molemmista verhoista n. 60-65 cm pitkät palat leveyssuunnassa, niin että verhojen alaosan 145cm osuus tulee kehystämään itse pinnasänkyä ja 65cm osa sijoittuu kohti lattiaa. Nyt sinulla on valmiiksi ommellut ja viimeistellyt sivut niin edessä kuin alhaalla. Leikattu osa sijoittuu siis pinnasängyn takaosaa kohti.

3. Ompele äskettäin leikatut palat vahvike-lipareeseen kiinni (145cm levyiset kohdat)

Nyt sinulla on ikään kuin verho jo valmis ja pystyt pujottamaan sen uudintankoon kiinni ja mallailla miltä tulos näyttää.

 

pinnasängyn verho

 

4. Ompele haluamasi kokoinen pala verhon takaosaan hupuksi.

Uudinverhosta puuttuu enää nyt hupun takaosa, eli tuo kuvassa näkyvä ommeltu osuus. Tämän mallailin itse ihan summittain verhoon käyttämällä loppuosaa verhokankaasta. (Leikkaa siis haluamasi kokoinen pala takaosaksi.)

Kiinnitin siis jo valmiin osan verhosta tankoon kiinni ja kiinnitin sopivan levyisen verhokankaan nuppineuloilla jo verhotangossa roikkuvaan verhoon kiinni. Kuten kuvasta huomaa ylhäältä pala on kapeampi ja se tietysti levenee kohti maata. Omani on ylhäältä n. 20cm, keskeltä n. 55cm ja alhaalta n. 67cm.

5. Alhaalla kuva miltä verho näyttää ”sisältä” päin.

Kannattaa käyttää kaikissa kolmessa verhopalassa nuo valmiisi viimeistellyt saumat hyväksi, jolloin ommeltavaa ei jää kuin nuo kiinnityskohdat. Eli valitse myös tuohon verhon takaosaan sellainen pala, jossa tuo alaosa on jo valmiiksi käännetty.

 

pinnasängyn verho

 

Vauvan mobile

 

Vauvan mobileen olen valinnut Finlaysonin Elefantti -kankaan, mutta tähän voit valita myös ihan jonkun muun mieleisen kuvion, jonka saa sommiteltua samaan tyyliin kuin tämän. Alukuperäinen postaus on tämä: ”DIY: Vauvan mobile

 

Tarvikkeet:

Rengas

Helmiä

Finlayson elefantti -kangasta

Vanua/pumpulia

Lankaa ja siimaa

 

vauvan mobile

 

Leikkasin ensin saman muotoiset elefantit kankaasta ja käänsin toisiaan vastakkain. Aivan täysin ei nuo kuviot mene yksiinsä (esimerkiksi kärsät ei osu aivan vastakkain), mutta se ei haittaa ollenkaan, eikä näytä täytettynä mitenkään erilaiselta.  Kunhan jotenkin saa kuviot osumaan yhteen, niin se riittää.

Surautin elefantit ompelukoneella yhteen ja jätin niihin pienen välin, jotta sain ne käännettyä oikein päin. Tuosta välistä pystyy lisäämään vielä helposti täytteet elefanttien sisään. Lopuksi ompelin aukot käsin kiinni. Kannattaa pujottaa tuo valitsemasi naru tai siima elefantin sisälle ennen aukon kiinni ompelua, jolloin narunpää jää elefantin sisälle piiloon.

 

vauvan mobile

 

Pujotin helmet eri korkeudelle ja vähän eri tyyliin jokaiseen elefanttiin. Helmet saa pysymään haluamalla paikallaan, kun tekee solmun aina siihen mihin kohtaan haluaa helmen jäävän. Sitten solmin narun toisen pään renkaaseen kiinni. Elefanttien korkeutta pystyy vielä lopuksikin säätämään, kun kiepauttaa elefantteja narun ympäri. Itse tykkään kun ne ovat kivasti eri korkeudella. Lopuksi kiinnitin vauvan mobilen verhotankoon kiinni. 

 

vauvan mobile

 

Pinnasängyn verhon olen laittanut jo eteenpäin, mutta vauvan mobilen olen säästänyt. Se on niin suloinen! Kaikkea ihanaa ei kannata heittää pois  🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *