DIY

DIY: marokkolaistyyliset sisustustyynyt

Ajattelin nostaa esille yhden vanhan DIY -projektin, josta voisi olla hyötyä näin joulun alla 🙂 Tein viime vuonna itse erilaisia kuvioita tyynynpäällisiin kankaanpainantateknikalla. Hankin söpöjä muotteja ja testailin ensimmäiset versiot maakuhuoneen tyynynpäällisiin. Työnjälki osassa näistä on vielä hieman hataralla pohjalla, mutta tuosta kyllä kehityin ihan hyväksi, joten annoin sisustustyynyjä myös joululahjaksi. 🙂 Alla oleva kuva on jo onnistuneemmasta päästä ja tarkoituksena oli saada tuohon vähän sellaista marokkolaissävytteistä tunnelmaa.

 

Vierashuone

image.jpg

Aluksi kankaat on pestävä pesukoneessa, jotta niistä  saadaan tärkki pois. Kun tärkki on pesty pois, kangasmaali tarttuu pintaan kiinni. Tämän jälkeen silitin tyynyliinat suoriksi ja laitoin paperia tyynyliinan väliin.

Ensimmäisen epäonnistuneen painalluksen jälkeen tajusin, että helpoiten värin saa muottiin pensselin avulla. Näin pystyy myös määrittämään sopivan määrän maalia muottiin. Kun väri on kuivunut kankaaseen, se silitetään leivinpaperin läpi ”kiinni” kankaaseen. Näin tyynyliina kestää pesua, ja kuviot pysyvät paikoillaan.

 

image.jpg

 

Muotit on tilattu Weranna’s verkkokaupasta, jonka tarkoitus on tehdä hyvää. Tuotteet valmistetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, ja yritys tukee naisten työllistymistä ja asemaa eri puolilla maailmaa.

 

image.jpg

image.jpg

 

Minulla on jo pidemmän aikaa ollut kaapissa valkoinen pieni matto, johon minulla on ollut tarkoitus painaa kuviot pintaan. Koitan saada sen sen tehtyä pika puoliin, että saisin kotiin uuden maton jouluksi 🙂

 

Postauksesta ”DIY-tyynynpäälliset” ja ”Makuuhuoneen DIY-tyynynpäälliset” löytyy kokonaiset jutut tästä kankaanpainanta-projektista.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // styleroom

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *