DIY,  Joulu

DIY Käpyhyasintti: Helppo ohje käpyhyasintin tekoon

Viime joulun hitti oli Tonttuovi ja tänä vuonna puhutaan käpyhyasintista. Oli siis pakko itsekin toteuttaa sellainen meille! Kotona kyllä hieman ihmeteltiin, että mitäs nuo kävyt tuolla uunissa tekevät 🙂 Tällainen tuli minun versiostani ja tässä siihen ohjeet.

 

kapyhyasinttikäpyhyasintti ohje

Näin teet käpyhyasintin

Poimin käpyjä vaunulenkiltä matkaan ja tajusinkin samantien, että eiväthän ne ole tähän aikaan vuodesta vielä auenneet. Siispä nopea googlettelu asiaan ja selvisi, että kävyt aukeavat nopeiten uunissa. Ei siis muuta kuin kävyt uuniin ja odottelemaan. Kotilieden ohjeessa neuvottiin uunista riippuen laittamaan uuni 50 asteeseen noin 2-3 tuntia. Itse laitoin pikkaisen enemmän ja kävyt aukesivat oikein nätisti. Muista kuitenkin pitää uunia silmällä koko ajan!

 

käpyhyasintti ohjekäpyhyasintti ohje

Tarvikkeet

Käpyhyasintin tekoon käytin:

  • 30 käpyä
  • kuumaliimaa
  • tyhjä foliorulla tai puukeppi
  • soraa
  • maljakko
  • kertakäyttökuppi (ei pakollinen)
  • spraymaalia
  • sammalta/jäkälää (muista maanomistajan lupa)

 

Itse maalasin myös folioputkilon tavallisella maalilla mustaksi, jotta se ei erotu käpyjen alta. Tämän jälkeen laitoin sen soralla täytettyyn ruukkuun. Näin käpyjen liimaaminen on helpompaa. Maalauksen ajaksi käpyhyasintin voi näppärästi ottaa käteen ja laittaa sen taas takaisin ruukkuun. Minulla muuten yllä olevassa kuvassa näkyy tavallinen liima, mutta ei kannata edes yrittää sillä :). Jouduin itse tekemään kaiken uusiksi liimapyssyllä, sillä eiväthän ne kävyt pysyneet paikoillaan.

Vinkki: Voit laittaa soran ja putkilon myös kertakäyttömukiin ja maalata hyasintin suoraan siinä. Näin ei tarvitse kaadella edestakaisin soraa ruukusta pois ja pelätä, että kävyt tippuisivat käsittelyn aikana. Mukin voi laittaa suoraan ruukun sisään ja laittaa juurikin vaikka jäkälää/sammalta mukin peitoksi.

käpyhyasintti ohje  käpyhyasintti ohje

Kun maalaus on suoritettu ja maali kuivunut, voi hyasintin asetella ruukkuun ja mahdollisesti lisätä reunoille jo mainitsemaani jäkälää, sammalta tai jotain muuta rekvisiittaa. Minulla ei ollut mitään näistä, mutta messinkinen ruukku on onneksi sen verran näyttävä, että hyasintti on kaunis ihan noinkin.

 

kapyhyasinttikapyhyasinttikapyhyasintti

 

Käpyhyasintti on minun valintani jouluksi, sillä olen jonkin verran allerginen oikeille hyasinteille. Vaikka niiden tuoksu onkin ihanan jouluinen, niin minulle se on valitettavasti liian voimakas.

Saa nähdä mitä ensi vuonna taas askarrellaan joulun alla! Tässä vielä linkki postaukseen viime joulun hitistä, Tonttuovesta: ”DIY: Tonttuovi”.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *