Ajattelin tänään

Aina siisti blogikoti? (ei todellakaan)- Sotkun ja epäjärjestyksen sietäminen lapsiperheen arjessa

Epäjärjestyksen sietäminen on melko tuttua lapsiperheessä ja niin se on myös meillekin, vaikka joskus kuvat vaikuttavat toiselta. Näyttääkö ihanan seesteisiltä ja siisteiltä nuo alla olevat kuvat? Kyllä vain, mutta ei täällä päivät pitkät kynttilöitä poltella ja ihastella kiiltäviä pintoja, heh! 🙂 Itse asiassa nyt täällä eletään melkoista tutkimusvaihetta taaperon kanssa ja meillä se tarkoittaa sitä, että jokainen kaappi, hylly ja lokerikko avataan ja melkeinpä kaikki revitään niistä pois. Tavarat myös vaihtavat paikkaa ja sukkalaatikosta voi näppärästi poimia näkkileipäpaketin tai jonkun muun yllärin. Myös kierrätykseen menevä lehtikassi on hyvä tarkistaa ennen tyhjennystä, sillä sieltä voi löytää vaikka mitä! Vessan ja pesuhuoneen ovet täytyy muistaa aina kunnolla sulkea, sillä vessanpönttö kiinnostaa välillä turhankin paljon ja tietysti sinnekin on hyvä jemmata tyhjiä pulloja tai muuta 🙂

skandinaavinen keittiö

Epäjärjestyksen sietäminen lapsiperheessä

Mites sitten olemme ratkaisseet tämän tutkimusvaiheen? No oikeastaan niin, että niissä laatikoissa tai kaapeissa jotka minimies saa auki, ei säilytetä mitään terävää tai myrkyllistä. Myöskään sen kummempaa järjestystä en jaksa kaapeissa pitää, koska ei se kuitenkaan kauaa säilyisi. Esimerkiksi keittiön saarekkeen alalokerikot ovat aina miten sattuu, etenkin se missä säilytetään kaikki muovikipot yms. sälä. Siellä ei ole oikeasti mitään järjestystä, vaan kaikki on täysin viskottu sinne. Myös alhaalla uunin vieressä vasemmalla oleva kuivalaatikosto on karsittu minimiin ja se myllätään joka päivä uusiksi.

Mutta näin se nyt vain tässä vaiheessa menee. Jos haluan tehdä ruokaa tai siivota keittiön edellisistä tiskeistä ja ruuanlaitosta, niin taapero viihdyttää itseään tutkimalla laatikoilla ja kantelemalla tavaroita ympäriinsä. Saatan myös antaa kattilan ja kapustan, jolloin ne toimivat railakkaasti rumpusettinä. Sitten kun ruoka tai siivous on omalta osalta valmis, niin voi siivota lattian jos jaksaa. Aina ei jaksa, koska pitäisi siivota myös olohuone ja makkari. Mieluummin lähdetään vaikka ulos, niin ei tarvitse katsoa sotkuja koko päivää.

skandinaavinen keittiö

Tavaran karsinta helpottaisi, mutta mistä aika!

Tiedän kyllä mikä varmasti helpottaisi sotkun määrää, sekä siivousta ja se olisi tavaran karsinta. Vaikka mekin tehdään sitä aika ajoin, niin silti tuntuu, että sitä on liikaa ja sitä tulee liikaa, sekä määrä ehkä näyttäytyy tietysti myös runsaammalta, kun puolet tavaroista on kaapista lattialla. Tavaroiden läpikäymiselle pitäisi kuitenkin löytää se sopiva rauhaisa rako ja jos sellainen taas tulee, niin käytän sen kyllä mieluummin johonkin muuhun kuin siivoukseen. Olen kuitenkin huomannut, että paljon yleisilmeen siisteyteen auttaa, että keittiön pinnat ovat siistit, vaikka muualla tavaraa lojuisi. Me pyrimme siihen, että keittiön pinnat tulisivat joka ruokailun jälkeen siivottua ja tavaramelska lattialta heitellään iltaisin lopulta suurin piirtein paikalleen.

skandinaavinen keittiö

Tämä nyt oli tällaista omaa ”ääneen” pohdiskelua ja onneksi ei ole mistään suuremmasta asiasta tai huolesta kyse kuin sotkusta. Tämä sattuu nyt olemaan täällä varsin ajankohtainen aihe, joten miksipäs ei välillä kirjoittelisi hieman muutakin.

Vaikka kuvat täällä blogissa ovatkin siistejä, niin tykkään myös jakaa välillä ihan ”autenttisia” kuvia kodistamme instagramin storyn puolella (@hurmaavanvalkeaa), missä on mukava vähän rönsyillä. Loppujen lopuksi pidän kuitenkin siitä, että saan kuvata vasta siivotun ja laitetun kodin nurkan ja fiilistellä hetken työni tuloksia 🙂

Kaunista päivää kaikille!

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *