Koti ja sisustus

2018 sisustustrendit

Vuoden 2018 sisustustrendit ovat olleet nyt tapetilla sisustuslehdissä, joten päätin poimia yhteen kodistamme jo löytyviä elementtejä, jotka ”noudattaisivat” juurikin näitä vuoden 2018 sisustustrendejä.

Paljon on puhuttu ja kirjoitettu värien tulosta osaksi sisustusta ja nyt trendikkäitä värejä ovat mm. terrakotta, konjakki ym. poltetut ja murretut sävyt. Asiantuntijat kertovat, että mustavalkoisuus ja harmaus tulee poistumaan, mutta itse koen, että nämä värit ovat kuitenkin hyvä pohja sisustukselle. Ainakin aluksi väreihin voi totutella juuri tyynyjen ja pienten sisustustavaroiden avulla. Tämä ratkaisu toimii myös meillä hyvin! Rohkea toki maalaa koko seinän esimerkiksi upealla ja vahvalla terrakotan sävyllä, joka varmasti säväyttää kotia 🙂

 

vuoden 2018 sisustustrenditvuoden 2018 sisustustrendit vuoden 2018 sisustustrenditvuoden 2018 sisustustrendit

 

Materiaalitrendit mukailevat luonnonmukaisuutta, ja puun käytön suosion on katsottu nousevaksi trendiksi. Itsekin tykkään todella paljon puunsävystä sisustuksessa ja meilläkin sitä löytyy kotoa pienissä yksityiskohdissa. Enemmänkin toki voisi olla! Puu pehmentää mukavasti sisustusta. Myös sametti ja pellava pehmentävät mukavasti tunnelmaa ja ovat mukavan tuntuista materiaalia.

Myös ekologisuus ja kierrätys ovat enemmän jo yleistyvä tapa kuin uusi trendi. Itsekin katson aina ensimmäisenä josko tarvitsemani uusi tavara tai vaate löytyisi käytettynä esimerkiksi nettikirpputoreilta. Alla olevassa kuvassa näkyy kirpparilta löytämäni Ilmari Tapiovaaran Domus -tuoli, jonka kunnostimme uuteen lookkiin.

 

vuoden 2018 sisustustrenditvuoden 2018 sisustustrendit vuoden 2018 sisustustrendit

 

Pidän kovasti siitä, että luonnonmukaisuus ja sen sävyt ja materiaalit ovat nouseva trendi. Meiltäkin löytyy tuo Kalklitirin kalkkimaalilla maalattu seinä, joka on ekologinen vaihtoehto, eikä edes maalausvaiheessa haise miltään muulta kuin ehkä hieman savelta 🙂

Olen myös huomannut, että kaiken maailman tilpehöörin ostelu on omalta osaltani vähentynyt. Itseasiassa koko ajan tuntu siltä, että tavaraa voisi olla jopa vähemmän. Tämäkin taitaa olla päivän trendi, kuten kliseisesti kuuluu: less is more.

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest

 

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *