Suosittelen,  Vinkit

Menovinkki Helsinkiin: Museum of broken relationships

museum of broken relationships

 

Tässäpäs ilmainen menovinkki Helsinkiin matkaaville tai ihan täälläpäin asuville. Suunnatkaa päivän aikana Helsingin kaupungin museoon ja tutustukaa Museum of Broken Relationships -näyttelyyn. Itse kävin katsastamassa näyttelyn viime viikolla ja se oli mukava hengähdystauko hektiseen päivään.

”Museum of Broken Relationships koostuu nimettömästi lahjoitetuista esineistä ja tarinoista, jotka liittyvät katkenneisiin suhteisiin.” Helsingin kaupungin museon www-sivusto. http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/brokenships/14.7.2016.

Mielestäni näyttely oli mielenkiintoinen ja hieman erilainen. Kaikki tarinat eivät välttämättä liity ihmissuhteisiin, ja osa suhteista on päättynyt hyvinkin traagisesti. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Näyttelytilasta saa napattua kirjasen, jossa kaikki tarinat ovat kirjoitettu suomeksi. Näin voi helposti liikkua kirjasen kanssa esineestä toiseen.

Tässä hieman kuvia ja maistiaisia itse näyttelystä.

 

museum of broken relationshipsmuseum of broken relationships

 

LASKUVARJON VALJAS-REPPUYHDISTELMÄ

”Tapasin hänet ensimmäisellä laskuvarjohypylläni. Pelotti tosi paljon, mutta tämä tandemhyppymestarinani toiminut komea mies ”pelasti” minut. Myöhemmin hän oli mukana opettamassa minua hyppäämään itsenäisesti. Rakastettiin taivaalla leikkimistä ja rakastettiin toisiamme. Sitten hän kuoli hyppyonnettomuudessa.” Museum of Broken Relationships.

 

museum of broken relationships museum of broken relationshipsmuseum of broken relationships

 

VISPILÄ

”Ehdimme muuttaa kaksi kertaa suhteemme aikana joiden kummankin yhteydessä yritin luopua vanhasta, surkeasta ja ruosteisesta vispilästä. Olin ostanut sen aikoinaan muuttaessani ensimmäistä kertaa omilleni. Avovaimoni kuitenkin rakasti vispilää joten se oli säilytettävä. Laittaessamme ruokaa en koskaan käyttänyt sitä, avovaimoni taas poikkeuksetta. Kolmen rakkaudentäyteisen vuoden jälkeen avovaimollani tulikin vispilänkauppaa toisen kanssa. Jäin yksin vanha, surkean ja ruosteisen vispilän kanssa.” Museum of Broken Relationships.

 

museum of broken relationships  museum of broken relationships museum of broken relationships museum of broken relationships

 

Helsingin kaupungin museon osoite on Aleksanterinkatu 16 ja näyttely on auki vielä 11.9.2016 saakka. Käykäähän paikan päällä!

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *