Matkat

Pariisi on aina hyvä idea

Näistä kuvista on muutama viikko aikaa jolloin luonto ei ollut aivan yhtä vihreä, kuin mitä se nyt varmasti Pariisissa jo on. Olin työreissulla Pariisissa käymässä, ja itseasiassa ihan ensimmäistä kertaa Pariisissa. Halusin ehdottomasti tehdä pienen mutkan kaupungille, ja tietysti katsomaan upeaa Eiffel-tornia ihan livenä! Täytyy kyllä sanoa, että onhan se Eiffeli varsin vaikuttava, varsinkin kun sen ensimmäistä kertaa näkee. Ihastuin Pariisiin todenteolla, ja haluan ehdottomasti sinne uudestaan kunnolla ajan kanssa!

Vietin pika-Pariisi reissuni lähinnä kaupungilla kävellen, ja ihastelin vain kaupungin mukaansa tempaavaa tunnelmaa. Kuten jo mainitsin Eiffel-torni oli must see-listallani ja tietysti myös riemukaari ja kävelykatu Champs-Élysées. Lisäksi nautimme työkavereiden kanssa hyvät ruuat ravintolassa ja piipahdimme kahvilla ihastuttavassa Ladurée-kahvilassa. Päivä meni todella nopeasti, mutta oli sitäkin antoisampi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pariisi

Pariisilaisten tyyli on mielestäni ihastuttava. Tiedä sitten olivatko nämä alla olevassa kuvassa näkyvät neitokaiset sitten pariisilaisia, mutta heidän tyylinsä oli ihana. Suosittelen muuten poikkeamaan pois pääkaduilta (pätee siis tietysti kaikkissa turistikaupungeissa), sillä niin näkee parhaiten ”oikeaa” pariisilaistunnelmaa. Mekin eksyimme Eiffel-tornin jälkeen ihanalle kadulle, jossa oli paljon ravintoloita ja terasseja. Pariisilaiset kyllä tykkäävät istuskella paljon ulkona! Tuolloinkin ravintoloiden terassit olivat täynnä, vaikka ulkona ei vielä kovin lämmin ollutkaan. Toinen vähän huvittava juttu mikä pisti silmään oli se, että todella moni poltti tupakkaa. Tämä vaihe siis on ilmeisesti jäänyt ranskalaisilla vähän päälle… Noh, onhan niitä paheita meilläkin!

pariisi

pariisi

Ihania kuvia Eiffel-tornista saa, kun menee Seinen yli toiselle puolelle, ja kipittää portaat ylös eräänlaiselle tasanteelle. Täällä oli paljon ihmisiä ottamassa romanttisia pusukuvia itsestään Eiffel-torni taustalla. Söpöä!

pariisi

Siinä sitä sitten seistään Riemukaaren edessä 😄 Kauhistelin ensin kauempaa kuinka ihmiset uskaltavat mennä keskellä autotietä seisomaan, kunnes lopulta hetken kuluttua seison siellä itse! Voi turistit! Anteeksi pariisilaiset, heh! Tosiaan tuossa keskellä on liikennevalot, ja niiden takana on tuollainen kapea liikennejakaja. Siinä sitä sitten poseerataan, haha!

pariisi

Laduréessa oli pakko piipahtaa kahville. Päätimme jäädä pariisilaisittain istumaan ulos terassille. Voi vitsi nuo Laduréen macaronsit on vaan niin hyviä! Nam!

pariisi

pariisi

pariisi

Ranskalainen Louis Vuitton löytyy tietysti paraatipaikalta Champs Élyséeltä. Sisällä en käynyt, mutta ainakin näin ulkoapäin tilat näyttävät varsin hulppeilta.

pariisi

pariisi

Iltamme huipentui Eiffel-tornin valoshowhun ja oli aika lähteä hotellille nukkumaan. Oli kyllä ihana päivä ja voin vannoa, että tulen palaamaan vielä Pariisiin!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *